Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish

Ake brzdy? (Kotuce & dosky) | Skusenosti? -> Piste sem!

More
15 Mar 2016 01:46 - 15 Mar 2016 02:32 #11 by Galaktic

i-vtec wrote:

HIGHTY wrote: Rád si počtu (pohádky na dobrou noc) a raději nic psát více nebudu, protože :woohoo:

Zimmermanny vrtané na Mondeu + desky Ferodo DS2500 a bez problému, 15 tis. km a vše OK, NIC PRASKLÉHO... Brzdný účinek o něco lepší než co tam bylo předtím, ale to nevím co tam bylo

Tak po 15tis jsi je akorat zajel :D a ne jeste aby jevily znamky praskani ,ja na mych odjel cca 100tkm a znamky tam uz byly ,proste na pravidelny nakladacky nejsou zas tak dobry ,az ti vydrzi aspon 100+tkm pri pravidelnych nakladackach pak jsi popovidame o pohadkach ,nemluve otom kolikkrat vymenis desky za jednu zivotnost kotouce :-D pro mne zivotnost kotouce ATE. OEM, je cca 130-150tkm z obcasnymy cockamy v serpentinach z kopce jinak brzdim taky motorem jekoliz me jezdeni bavi :vtec

Čože? Ooo môj Bože! 15 tisíc km a že je akurát zajel :-D to máš od kial?? Keď už je reč na športové kotúče a športové platne, tak keď na nich ujdes tých 100 tisíc v nakladačke tak sú už 2x mŕtve :-D,, Životnosť séria klasa kotúča a platne je cca viac menej 100-160 tisíc samozrejme najviac záleží ako sa jazdí a ty hovoríš že toľko znesie v nakladačke šport kotúč? ale prestaň,, také niečo má problém zniesť racing kotúč a nie tuning šport,,

Ako bolo povedané viac krát, Ja tiež odporúčam Zimmermany sport vrtané + Fera DS 2500 , oproti sérii majú o chlp lepší nábeh hneď za studena, jazda v meste ( časté malé brzdenie) je to už normálne teplé a je tiež rozdiel poznať,, A ak sa tomu začne nakladať poriadne tak postupne ide " kúsavosť " hore a drží a drží sozrejme sa musí dávať pozor na prehriatie,, Ale ak sa s tým bude jazdiť normálne tak sa nemôže stať že budú ko.

A to čo každého serie je že po zohriati bŕzd to prestane brzdiť, U tohto to je opak ;-) tak že jasná voľba pre toho kto jazdí normálne a občas tomu dá, alebo potrebuje spoľahlivosť na diaľnici a brzdy,,, Aaaaa tu sa dá vtedy skoro povedať že sa môže dostať na životnosť nájazdu série, ak sa budete k brzdam správať adekvátne, a po vážnej nakladačke ich dochladzovat,,, je to síce trochu viac nákladné len za DS 2500 na predok sa dá cca 200 € ( do zadu netreba) ale je to asi najľahšia voľba dosiahnuť lepšie spoľahlivejšie brzdy než séria ...
Last edit: 15 Mar 2016 02:32 by Galaktic.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Mar 2016 03:52 #12 by Galaktic
A áno je známe že vrtané a aj jamkové praskajú no má to svoje dôvody, a to! ze hladké sa krútia nepovie nikto?!? Mal som brembo sport komplet, po zábehu, a na PK Babe som ich dal za pár kôl tak do pucu že to ani do šrotu nechcel zobrať :-D bolo to ohnute ako banán, a nebola to žiadna sranda keď ideš v 130 KM nakladačke dole a slapnes na pedál a nič úplne nič sa nedeje,,,, a skoro to isté som dal potom na zim+DS a čo sa stalo?? Nič neprasklo a stále to brzdilo, ale hovorím skoro to isté a že som viac dával pozor kedy už majú dosť, a pravdu povedať že som nečakal že to bude až toľko..

More
15 Mar 2016 23:34 - 15 Mar 2016 23:37 #13 by i-vtec
si ma pobavil :D :D :D :D vsetko je na pouzivani ,ked jazdis ako pako tak odrovnas skoro kazde kotuce , ziadnym kotucom co som mal som pravidelne nenakladal a ano drazkovane a dierovane zimmermany 282x25 mi vydrzali skoro 100tkm a co viem tak novy majitel auta jazdi stale na nich ..ked uz pisete ,ze vam nepraskali tak napiste kolko km ste s nimy najazdili a akym stylom a nie tu jeden nejakych smiesnych 15 tisic km a druhy ,ze uz budu 2x po smrti :D .. pisete hlavne ako keby ste denne jazdily rally :D nechapem naco take extremy ked normalny clovek ktory to nereze mesto nemesto na plne gule brzda plyn ,dokaze auto ubrzdit aj na OEM ci ATE, nepoviem keby sme sa bavili o CTRku ci S2000 co su fakt track tools , ale rodiny accord ... fakt ma bavite chalani :woohoo: by som chcel vediet kolko km do roka najazdite stylom co pisete a kolko sposobom na ktore stacia OEM ci trebars ATE kotuce a dosky a kolko krat za tie km brzdite krizovky bez zohrievania a kolko z predhrievanim kotucov na spravnu teplotu .. inak sa necudujem ,ze sa ti bremba stocili ked je to totalne blato a z brembom maju spolocne len meno :D a ked chces jazdit pravidelne babu pri plom zatazeni tak ti nepomozu ani dierovane zimmermany alebo ine super sportove kotuce :woohoo: , na take Rzety pri takej vahe auta ti uz treba Upgrate na vacsi rozmer v kazdom smere :rock
Last edit: 15 Mar 2016 23:37 by i-vtec.

More
16 Mar 2016 16:57 #14 by Zajo
osobne - brzdy som menil minuly rok - ATE kotuce a dosticky - ked som isiel od servisu - rozbil som skoro papulu ...:D lebo ked som auto doniesol zo zahranicia brzdy bola prva vec co som robil...popravde som spokojny a zatial je to 14km...a nesklamali ma zatial vobec.... :)

o par tyzdnov budem menit silentbloky na priecnom stabilizatore v predu aj v zadu a urobim aj kontrolu podvozku - tlmice , ramena a aj brzdy - urobim par fotiek ako vyzeraju kotuce a dosticky po 15 000 jazdene hlavne mesto a sem tam dlhsia cesta cez weekend.:)

File Attachment:

Honda Accord 2.0 /-2008-\ 30 year edition White Pearl

• Patrik
  • Visitor
  • Visitor
17 Mar 2016 12:51 #15 by Patrik
Ja som menil komplet brzdy asi pred 1/2 rokom. Bol som toho nazoru ze znackou ATE noc nepokazim. Nakolko v tom case bolo vela vydavkov, jeden osvedceny a doveryhodny zdroj mi poradil osvedcenu kombinaciu za polovicnu cenu:

pred kotuce Zimmermann, predne platnicky Pagid.
Zad kotuce Ferodo, zad platnicky Remsa.

Zatial som spokojny. Brzdia ako maju, nepiskaju a prasia menej ako ATE. Docital som sa totiz, ze platnicky Pagid a Remsa patria medzi tie tvrdsie.

More
19 Mar 2016 00:05 - 19 Mar 2016 04:43 #16 by Galaktic
Joo hoši, veď keď sú pre niekoho sériové brzdy dobré a vyhovujúce tak nemá čo vyriešiť a voľba je jasná ;-)
a tá ďalšia verzia kombinácii noo zvláštne ale skús asi povedať že či? A čo si spozoroval, nejaké zlepšenie, aké to má +??
Inak ja som dával do zadu na origo kotúč platnu ATE ceramic a vážne úplne minimálna prašnost, ;-)

Len jeden problém to to má, a to je ten že sa origo na accord nerobia ale pasujú z niektorého DAS tuším mám z nich nich ešte obal tak keď ho nájdem dám foto..
Last edit: 19 Mar 2016 04:43 by Galaktic.

More
25 Mar 2016 11:07 - 25 Mar 2016 11:15 #17 by Chris
Inak tu je celkom dobre vysvetlenie preco radsej drazkovane a nie vrtane.

Pokracovanie preco su lepsie viacpiesty ako 1 napr.

A ako vybrat sportove brzdove dosky

Preco radsej pancierove ako gumene

Last edit: 25 Mar 2016 11:15 by Chris.

More
28 Mar 2016 10:43 #18 by Marek S.
Čaute chalani,

pri poslednej jazde z CZ na SK to žiaľ došlo i na mňa - pri brzdení mi docela myká volantom, brat tam namontoval ktovie čo za dosky takže bude čas ich vymeniť.

Uvažujem nad vrtanými Zimmerman + dosky ATE. Čo sa týka tých kotäúčov, je tam znateľný rozdiel medzi vrtanými/hladkými?
Čo sa týka dosiek ATE, aké je vhodné použiť?

S autom na okruh nejazdím, ani nejak neplánujem, ak už tak to bude sviatočné.

Díky za rady

More
28 Mar 2016 14:45 #19 by Chris
predok ATE kotuce, ATE dosky, pripadne ak chces prilepsit tak drazkovane max :)
na bezne jazdenie uplne v poho.

More
05 Apr 2016 10:32 #20 by Zajo

Chris wrote: predok ATE kotuce, ATE dosky, pripadne ak chces prilepsit tak drazkovane max :)
na bezne jazdenie uplne v poho.

chris- uplny suhlas...v nedelu som menil olej a filtre a robil aj kontrolu- dosky ATE a aj Kotuce po roku uplne v pohode :)

doscicky v dobrom stave a tak isto aj kotuce nevidim uplne ziaden problem - na bezne jazdenie uplne v pohode. najazdene zatial 15000( cize este nic extra :D )

File Attachment:

Honda Accord 2.0 /-2008-\ 30 year edition White Pearl

Time to create page: 0.126 seconds